Korona iskee myös lähetyskentillä

Ympäri maailmaa tulee uutisia, miten uusi virus haastaa kokonaisia yhteiskuntia. Emme pääse tätä todellisuutta pakoon, vaan joudumme jokainen sopeutumaan tähän tilanteeseen. Lähetit ympäri maailman pohtivat parhaillaan keinoja saada perheensä rakkaaseen kotisuomeen. Tilanne on vaikea varsinkin niillä läheteillä, jotka toimivat maissa, jotka eivät täytä länsimaisen yhteiskunnan perustarpeita terveydenhuollossa ja monessa muussakaan asiassa.

Myös seurakunnat joutuvat koko ajan miettimään lähettien tilannetta. Suomessa kokoontumisia on rajoitettu niin paljon, että myyjäisten ja muiden rahankeräämisen tavat ovat vaikeita järjestää. Tässä tarvitaan lahjoittajien ja seurakuntien välistä yhteistyötä, että voimme varmistaa kaukana olevien työntekijöiden elannon.

Toisaalta tämä tilanne on nostanut aivan erityistä auttamisen halua ihmisissä. Lähimmäisenrakkaus on noussut uuteen arvoon, kun ihmiset keksivät keinoja auttaa toisiaan. Tätä on syytä jatkaa. Evankeliumin leviäminen ei ole loppunut, vaan pikemminkin se on saanut aivan uusia muotoja.

Rukoillaan kaikkien lähettien puolesta, että saavat olla turvassa. Sinua siunaten

Eero Haarala, puheenjohtaja